Als je de aanschaf van een overkapping voor je auto of camper overweegt dan wil je dat je nieuwe carport er natuurlijk ook goed uitziet. Voordat je tot de aankoop overgaat wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn die binnen je budget passen en wat de gemiddelde kostprijs is voor een degelijke constructie. Prijzen carport hangen af van een aantal zaken die samen de uiteindelijke prijs bepalen. Er zijn gelukkig veel prijsklassen waarbinnen je een carport kunt kopen. Een kleine carport kan al gekocht worden voor zo een €900 euro inclusief montage. Een doe-het-zelf montage pakket kan al voor minder dan €500 euro gekocht worden. De prijzen variëren naar de opties en het materiaal. Waar moet je verder op letten? Dat lees je op pagina carport kopen.

Waar vind je de prijzen?

Er zijn verschillende manieren om de prijzen te vinden. Op de websites van carport leveranciers kun je natuurlijk ook volop informatie vinden rondom de verschillende prijzen. Heb je echter geen standaard maat of wil je een speciale carport dan zal je een op maat gemaakte offerte moeten opvragen. De vakman kan je vaak snel en goed informeren. Vaak zijn ze ook niet te beroerd om even bij je langs te komen om een goed beeld te krijgen van wat er qua carport mogelijk is bij jouw woning. Zelf bouwen? Bekijk pagina carport zelf bouwen.

Prijzen carport nader bekeken

Net zoals bij zoveel andere zaken spelen diverse factoren een rol bij de aankoopprijs van je nieuwe carport. Hierbij kun je onder meer denken aan:

  • Materiaal keuze
    Op het moment dat je een carport wilt kopen is de eerste vraag die beantwoord ‘moet’ worden die van de materiaalsoort. Het spreekt voor zich dat een houten carport voordeliger is dan een overkapping die gemaakt wordt uit staal. Beide materiaalsoorten bieden de mogelijkheid om een carport geheel naar wens te creëren, waarbij staal een meer moderne en strakke uitstraling heeft. Hout is makkelijker aan te passen dan staal en beide materialen zijn in een uitgebreide kleurenwaaier leverbaar.
  • Dak van de carport
    Geen carport is hetzelfde en dat geldt ook zeker voor de keuze die je hebt op het gebied van het dak. Wil je een dak van polycarbonaat of toch liever staal? Beide varianten zijn redelijk voordelig maar bieden je slechts een beperkte mate van isolatie. Ben je op zoek naar meer isolatie dan zou je ook gebruik kunnen maken van sandwichpanelen die geïsoleerd zijn. Uiteraard zijn hier ook hogere kosten aan verbonden.
  • Wie plaatst de carport?
    Bij de uiteindelijke prijs voor je carport speelt het zelf plaatsen of laten plaatsen van de overkapping een grote rol. Ben je handig dan kun je de carport vaak zelf plaatsen. Wil je de klus uitbesteden aan een vakman dan moet je rekenen op arbeidskosten die daarvoor berekend worden.

Wat bepaalt de prijzen?

Er zijn een aantal elementen welke de prijzen bepalen. Ten eerste is dat natuurlijk de afmeting van de carport. Als je een grote carport hebt dan ben je vaak een stuk duurder uit dan wanneer je een wat kleiner model koopt. Dit is natuurlijk erg logisch. Ook de kwaliteit bepaalt hoeveel je voor de carport zult moeten betalen. Wat ook van belang is, is of het een standaard maat is voor de carport of niet. Tal van factoren die de prijs van de carport zullen bepalen dus. Een carport is een ware investering aangezien het ook de waarde van je woning zal verhogen. Zie pagina carport bouwen.

Offerte carport

Vraag gratis carport offertes aan. Zo is het mogelijk om de prijzen en het aanbod te vergelijken. En kun je een betere keuze te maken om nog lang te genieten van je aankoop. Ga naar pagina offertes aanvragen.

Op de volgende pagina’s kun je meer lezen:

Carport
Goedkope carport
Afdak
Prefab carport
Offertes