De meeste carports worden vervaardigd uit hout en aluminium. De prijzen aluminium carport liggen doorgaans iets hoger dan een houten overkapping. Beide types hebben hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Een aluminium carport heeft minder onderhoud nodig en is bijzonder duurzaam. Prijzen aluminium carports zijn gebaseerd op diverse aspecten.

Waarom zijn er verschillende prijzen aluminium carport?
Een aluminium carport biedt bescherming aan zowel je auto, maar ook de camper, caravan en boot die onder de carport geparkeerd worden worden beschermd tegen de weersomstandigheden. Je kunt droog van en naar je auto lopen en in de wintermaanden hoef je de auto niet sneeuw- en/of ijsvrij te maken. Een aluminium overkapping heeft een lange levensduur waarbij je jezelf over het onderhoud weinig zorgen hoeft te maken.

Net zoals bij hout worden aluminium carports van uiteenlopende kwaliteit geproduceerd en verkocht. Niet alle groepen aluminium zijn geschikt om als carport te fungeren. Sterke aluminium soorten worden gepoedercoat en zijn leverbaar in een uiteenlopend RAL kleuren palet. Vergewis jezelf er van dat je niet met een goedkope aluminium carport moet constateren dat goedkoop inderdaad duurkoop is.

Prijzen van een aluminium carport en de vormgeving
Naast de keuze van het aluminium hangen de prijzen aluminium carport ook samen met het ontwerp. Kies je voor een standaard bouwpakket waarvan grote hoeveelheden geproduceerd worden of wil je een meer op maat ontworpen carport aanschaffen. Daarnaast kun je kiezen voor een carport met een plat dak, een zadeldak of een zogenaamde toogcarport. Laat je informeren wat het beste bij de omgevingsmogelijkheden past zodat je altijd een verantwoorde keuze maakt.

Voordelen van een aluminium carport
Ondanks de wellicht iets hogere prijzen van een aluminium carport zijn er een aantal voordelen aan de overkapping.

  • Je kiest voor duurzame materialen die onderhoudsvrij zijn.
  • Aluminium carports zijn volledig op maat en wens te maken.
  • Een carport kan een waardevermeerdering voor je woning met zich meebrengen.
  • Je hebt een ruime mate van gebruikersgemak.
  • Een carport is goedkoper in aanschaf en installatie dan een garage.

Carport offertes

Wil je de exacte prijzen weten van een carport? Dan kun je met onze offerte service vrijblijvend in contact komen met carport leveranciers. Ze staan je graag te woord en kun je besparen op de aanschafkosten van zo een bouwwerk. Kom meer te weten op pagina offertes carport.