Als je op zoek bent naar een droog onderkomen voor je auto, maar is een garage net een beetje te veel van het goede? Dan is een carport kopen een uitstekend alternatief. De prijzen van carports variëren en zijn onder meer afhankelijk van de gekozen materiaalsoort en de afmetingen. Voordat je besluit om een carport te kopen is het aan te raden om al je wensen overzichtelijk op een rijtje te zetten. Ga naar pagina carport of carport bouwen.

Het gebruik van je nieuwe carport

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen bij de aankoop van een carport is hoe het uiteindelijke gebruik is. Dient de overkapping puur en alleen om de auto te parkeren of wil je ook tuinmeubilair droog neerzetten? Moderne carports kunnen uitgebreid worden met extra ramen en zelfs deuren, zodat je een op maat gemaakte overkapping creëert. Het enige wat je het beste in je overwegingen meeneemt is het al dan niet nodig hebben van een vergunning van bouw- en woningtoezicht. Loop even binnen bij het gemeente loket en vraag naar de mogelijke vergunningsplicht die in je woongemeente van toepassing is. Als je weet waar je aan moet voldoen dan kun je verder gaan met het uitzoeken van de carport die je wilt kopen.

Bescherming van je auto en waardevermeerdering van je woning

Uiteraard heeft een carport verschillende voordelen. Zo staat je auto altijd droog en is deze minder gevoelig voor weersinvloeden. Je hoeft niet meer te krabben en het verwijderen van sneeuw behoort eveneens tot het verleden. Bovendien, wat is er nu fijner dan bij een hoosbui droog van de auto naar je voordeur te kunnen lopen? Daarnaast zorgt het plaatsen van een carport voor een waardevermeerdering van je woning. De carport geeft je woning ongemerkt een meer chique entree die veilig aanvoelt. Ideaal als je de woning later wilt verkopen.

Een goede carport plaatsen

Of je nu zelf de carport gaat plaatsen of als je het laat doen: het is belangrijk om een carport uit te zoeken van een goede kwaliteit. Zo een kwaliteit betaalt zich op de lange termijn altijd uit. Het is goed om hier bij stil te staan. Als je een carport krijgt met storingen of lekkages dan is dat natuurlijk geen pretje. Zeker als je geld gaat investeren is het slimmer om iets extra te betalen voor meer kwaliteit dan om je auto onder een gebrekkige carport te plaatsen. Zie ook: afdak.

Onder de carport staat je auto veilig

Wind, regen, halen en sneeuw: het Nederlandse weer kan behoorlijk grillig zijn. Je auto heb je dan ook liever niet dag en nacht buiten staan. Zelfs in de zomer kan de felle zon een negatieve invloed hebben op je automobiel. Veel mensen denken als eerste oplossing aan een garage.

Maar niet iedereen heeft ruimte of het budget om een complete garage aan te bouwen. Daarom is de laatste jaren de carport steeds populairder geworden. Wil je ook een carport kopen en zoek je meer informatie? Lees dan hier wat de mogelijkheden zijn met een carport op je terrein.

Wat voor carports kun je kopen?

Ga je een carport kopen, dan wil je je verdiepen in de verschillende modellen die er op de markt zijn. In essentie is een carport niet meer dan een afdak waar de auto onder kan staan. De simpelste modellen zijn dan ook een plat dak, waaronder ruimte is voor één auto. Luxere modellen zijn van steviger materialen (aluminium of staal) en bieden ruimte voor meerdere voertuigen. Carports zijn een duurzame en effectieve oplossing, en beschermen je auto prima tegen de meeste vormen van aantasting. Daarmee bieden ze een prima alternatief op de garage.

Aluminium carports
Carports worden gewoonlijk uitgevoerd in hout, beton, staal of aluminium. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Aluminium carports zijn aantrekkelijk vanwege de duurzaamheid: een zeer stevig en toch licht materiaal betekent dat de carport elegant uitgevoerd kan worden en weinig tot geen onderhoud nodig heeft. En is het bovendien een geschikt materiaal om een zwevende carport mee te bouwen. Dat is een aanbouw die als het ware in de lucht zweeft zonder staanders ter ondersteuning. Dit type carport is zeer trendy, en kan gebruikt worden als terrasoverdekking op een mooie zomerse dag.

Kies voor een aluminium carport
De prijs van een aluminium carport is afhankelijk van de grootte van het model en de extra opties die je er bij uitzoekt. Over het algemeen is aluminium niet het duurste materiaal, dus de prijzen zullen relatief schappelijk zijn – zeker als je kiest voor een model dat je zelf in elkaar kunt zetten. Vraag altijd een aantal offertes aan en vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers als je op zoek bent naar de goedkoopste carport. Met een mooie carport van aluminium staat jouw auto binnenkort zo veilig als maar mogelijk is.

De redenen om een carport te laten bouwen

Op het eerste gezicht lijkt een garage een stuk veiliger dan een carport, maar schijn bedriegt: de carport is zo mogelijk nog beter voor het voertuig. Luchtcirculatie helpt roestvorming bijvoorbeeld voorkomen. Een groot voordeel is natuurlijk dat een carport kopen vaak een stuk goedkoper dan een garage is. Stijlvolle, elegante carports, zoals de in populariteit toenemende zwevende carport, zijn makkelijk op te zetten en kunnen bovendien gebruikt worden als overdekt terras. Ook als je al een garage hebt, is een extra carport een goede optie: zo maak je meer plek in de garage en vergroot je je woonruimte. Met een carport staat je auto altijd goed geparkeerd – weer of geen weer.

Carport prijzen?

Wat zijn de kosten precies? Vraag gratis offertes op bij bedrijven om het aanbod te vergelijken. Zo kun je en betere keuze maken en besparen op de aanschaf. Ga naar pagina offertes carport.

Zie ook:

Carport
Carport bouwen
Hout
Afdak
Prefab carport
Prijzen
Offertes