Als je geen ruimte voor een garage hebt dan is het goed om voor een carport te kiezen. Je kunt je auto dan goed beschermd tegen alle weersinvloeden wegzetten. Je kunt de carport van verschillende materialen bouwen. Een van de keuzes die je hebt is een carport van hout. Een houten carport is een goede keuze. Zeker als je zorgt voor een goed en stevig dak welke het water voldoende kan afvoeren. Naast het beschermen van je auto is een carport trouwens ook een ideale manier om je barbecue toch door te laten gaan als het plotseling begint te regenen. Ga naar pagina carport kopen.

Waarom kiezen voor een houten carport?

Veel mensen kiezen voor een houten carport, omdat je er eigenlijk alle kanten mee op kunt. Je kunt de carport helemaal op maat maken. Ook is een houten carport betaalbaar. Zeker als je zelf handig bent en de carport zelf plaatst, is het een goedkope oplossing. Zie pagina carport prijzen.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk dat je voldoende steun geeft aan de overkapping. Zeker als je een kap op de carport wilt plaatsen is het goed om stevige steunpalen in de grond te zetten om de hele constructie overeind te houden. Kijk op pagina carport zelf bouwen.

Heb je een carport vergunning nodig?

Ook voor een houten carport geldt dat je een vergunning nodig hebt als deze te lang is. Er is een meldingsplicht om je carport te mogen bouwen. En natuurlijk maakt het niet uit van welk materiaal de carport is gemaakt. Ga voor alle soorten carports gewoon even bij je gemeente (afdeling Bouwzaken) langs. Zie ook pagina vergunning.

Offertes aanvragen

Vraag offertes op bij aanbieders om het aanbod te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de markt en kun je een beter besluit nemen. Zie pagina offertes carport.