Aluminium carports hebben enkele voordelen in vergelijking met overkappingen die van andere materialen worden gemaakt. Zo zijn ze onderhoudsvriendelijk en hebben ze doorgaans een langere levensduur dan een houten carport. Een aluminium carport geeft je woning bovendien een eigentijdse uitstraling die waardevermeerderend werkt. De carport vervult over het algemeen dezelfde functie als de garage. Het houdt de auto veilig en droog, en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Als je de auto onder een carport neerzet, houd je de lak intact en hoef je veel minder vaak naar de wasserette: je kunt altijd goed voor de dag komen met een mooie, schone auto.

Carports zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen en maten, en worden uitgevoerd in veel verschillende materialen. Ben je benieuwd naar een aluminium carport? Hier lees je meer informatie over dit specifieke type, over de voordelen van het materiaal en over de prijzen van deze carport.

Creëer extra ruimte met een aluminium carport

De aanschaf van een carport kan zowel binnen als buiten meer ruimte creëren. Zo kun je als je een garage hebt besluiten om van de garage een extra werkkamer of speelkamer te maken. De auto parkeer je onder de nieuwe carport zonder dat je aan bruikbare ruimte inlevert. Je geeft je garage een nieuwe bestemming en je auto hoeft niet op straat te staan.

Prijs aluminium carports

Aluminium heeft net als hout diverse kwaliteiten die alles te maken hebben met sterkte, lasbarheid, corrosieweerstand en vervormbaarheid. Daarnaast is er duidelijk verschil tussen een ‘doe het zelf’ carport die kant en klaar wordt geleverd of een exemplaar dat je op maat en naar wens laat maken. Het spreekt voor zich dat aluminium carports die als een bouwpakket geleverd worden goedkoper zijn dan de op maat gemaakte tegenhanger. Deze pakketten worden immers in grotere hoeveelheden gemaakt waardoor de productiekosten aanmerkelijk lager liggen. Tel daarbij de kosten op die je betaald om de carport te laten installeren door een vakman en je krijgt een goede indicatie van het kostenplaatje. Zelf doen is altijd een mogelijkheid, zeker als je een beetje inzicht en handigheid in je hebt.

Extra’s voor je aluminium carport

Het standaardframe van je carport kan altijd worden uitgebreid met kleine en grote extra’s. Je kunt het standaard ontwerp uitbreiden met onder meer wanden, deuren, poorten, dakgoten en een eventuele aparte ruimte voor tuinmeubilair, gereedschappen en fietsen. Hoe interessant extra’s kunnen zijn hou wel altijd de prijs in het oog. Vele kleintjes stapelen zich snel op en kunnen de totaalprijs de lucht in laten schieten. Het is dan ook altijd interessant om meerdere prijzen en offertes voor aluminium carports met elkaar te vergelijken.

Carport prijzen?

Wat zijn de kosten precies? Vraag gratis offertes op bij bedrijven om het aanbod te vergelijken. Zo kun je en betere keuze maken en besparen op de aanschaf. Ga naar pagina offertes carport.

Zie ook:

Carport
Carport bouwen
Hout
Afdak
Prefab carport
Prijzen
Offertes