Een romantisch prieel voor in de tuin
Een prieel geeft je tuin snel een sfeervolle hoek waar je op warme zomerdagen samen kunt genieten van de schaduw. Het bijzondere van een prieel is het open latwerk dat je in staat stelt om het prieel te decoreren met bloemen, planten en struiken. Het prieel gaat op in je tuin en creëert op deze manier een gezellige plaats waar je menig ontspannen uurtje kan doorbrengen.

Prielen in diverse soorten en maten

Zowel in een kleine als grote tuin komt een prieel tot haar recht. De keuze is enorm en voor iedere tuin is het geschikte prieel verkrijgbaar. Hou je van sierlijke details of ga je voor een meer strakke en moderne vormgeving? Tijdens je zoektocht naar het ideale prieel zul je al snel zien dat een keuze maken nog niet zo eenvoudig is. Van standaard priëlen met alleen een paar palen en een tentdak tot combinatie van een tuinkas en een prieel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Het personaliseren van prielen is niet moeilijk. Houten prielen kunnen van iedere kleur verf voorzien worden en ook op het gebied van dakbedekking is de keuze gevarieerd.

Wat zijn de kosten van een prieel?
De kostprijs van een prieel verschilt per producent, leverancier en model. De prijzen van een prieel hangen hoofdzakelijk af van het gebruikte materiaal. Zo is een prieel van geïmpregneerd hout vaak het goedkoopste. Stalen modellen zijn iets duurder en de prielen die vervaardigd worden van hardhout liggen in de duurste prijsklasse. Bovendien wordt de prijs door bepaald door het model en de eventuele extra’s die je wilt kopen. Een klassiek model kan net zo goed een romantische uitstraling hebben dan een luxe keuze. Goed vergelijken is belangrijk. Geïmpregneerd hout heeft vaak een lange levensduur, zeker als je voor regelmatig onderhoud zorgt. Vraag meerdere offertes aan en kijk hoe de verschillende materialen en prijzen zich onderling verhouden. Door jezelf goed in te lezen geniet je straks van je eigen droom prieel en lange zwoele zomeravonden.