Een zonnige dag doorbrengen in de tuin spreekt tot de verbeelding. Je kunt een zonnige dag verlengen door in je tuin een overkapping te plaatsen. Overkappingen zijn veelzijdig en stellen je in de gelegenheid om samen met het gezin, familie, vrienden en kennissen van onder meer een nazomerse barbecue te genieten.

Welke overkappingen zijn op de markt verkrijgbaar?
Online is een breed aanbod houten en aluminium overkappingen te vinden. Je ziet verschillende voorbeelden van mogelijkheden en eindresultaten. Een overkapping is veelzijdig en voordat je een keuze maakt voor een bepaald type kun je jezelf een aantal vragen stellen aan wat de overkapping moet voldoen. Zoek je bijvoorbeeld een model dat puur als overkapping dient, of ben je meer op zoek naar een overkapping waarbij je tegelijkertijd over extra opbergruimte beschikt? Denk ook na over de locatie waar de overkapping moet komen, de afmetingen, het gewenste dak en uiteraard de materiaalsoort.

Standaard bouwpakket of maatwerk?
Even zoeken op internet levert een uitgebreid aanbod van overkappingen op. Standaard bouwpakketten waarvan hoge aantallen worden geproduceerd zijn in diverse variaties en uitvoeringen leverbaar. Bij de standaard bouwpakketten is de levering vaak snel mogelijk en heb je de keuze om zelf de overkapping in elkaar te zetten of dit door een professionele monteur te laten doen. Het kan voorkomen dat je ondanks de mogelijkheden en modellen toch niet de gewenste overkapping kunt vinden. Dan bieden de meeste leveranciers en producenten je de mogelijkheid om een op maat samengestelde overkapping te laten maken. Hierbij kun je zelf details aanbrengen en kiezen uit opties en extra’s die uiteindelijk resulteren in de gewenste overkapping. Producenten van overkapping zullen je wensen altijd toetsen aan hetgeen mogelijk is. Let wel op de betreffende regels op het gebied van bouw- en woningtoezicht als je zelf gaat ontwerpen. Wil je graag een maatwerk overkapping loop dan eerst even binnen bij het gemeenteloket en vraag of je hiervoor misschien een vergunning nodig hebt. Dit voorkomt achteraf mogelijk vervelende situaties.