Montage carport, zelf doen of uitbesteden?

De meeste carports worden geleverd als doe-het-zelf pakket waarbij je zelf de montage uitvoert. Je weet zelf bij het bestellen van de carport hoe handig je jezelf vind op het gebied van klussen. Beschik je over twee linkerhanden, weinig inzicht en is er niemand beschikbaar om je te helpen dan is het beter om de montage door een ervaren monteur te laten doen. Ga je zelf aan de slag doen dan je voordeel met de onderstaande tips.

Begin bij het begin van de montage carport

Je nieuwe carport is voorzien van een handleiding die betrekking heeft op de montage van je carport. Begin met het doornemen van de handleiding zodat je op de hoogte bent welke onderdelen er met elkaar verbonden moeten worden. Door de handleiding door te nemen ontdek je gelijk wat de mogelijkheden zijn voor een vlotte montage.

Benodigdheden montage carport

Helemaal alleen een carport monteren is een vrijwel kansloze missie. Je kunt best een paar extra handen gebruiken. Bij een ideale situatie werk je met twee tot drie personen. Zet ook zeker een ladder klaar die qua lengte toereikend is en vergeet niet om de accuschroefmachine op te laden voor je aan het monteren gaat. Daarnaast kun je denken aan een schep en een hamer. In het bouwpakket zijn alle schroeven, bouten en andere onderdelen verpakt.

Het belang van een fundering

In de handleiding zal niet veel omschreven staan over de fundering. Het is echter wel een onderdeel dat van groot belang is. Begin de montage van je carport altijd met het graven van de fundering of het maken van de gaten voor betonpoeren. Een sterke fundering is het halve werk. Nadat je de fundering hebt geplaatst kan er worden begonnen met de verticale palen en de opeenvolgende onderdelen.

Het is geen haastklus

Blijf de stappen volgen zoals die in de bijgeleverde handleiding worden vermeld. Voorkom dat je het monteren van je carport veranderd in een haastklus met een eindresultaat dat niet overeenkomt met het model dat je hebt gekocht.