Ben je op zoek naar een sfeervolle kapschuur?
Een kapschuur is meer dan zomaar een schuur of terrasoverkapping. Een kapschuur heeft tal van voordelen en dient meerdere doeleinden. Een kapschuur is een ideale aanvulling in je tuin als je van lang en veel buitenleven houdt.

Waarom kies je voor een kapschuur?
Kapschuren hebben verschillende voordelen en zijn niet meer weg te denken uit het buitenleven zoals iedereen dat tegenwoordig graag wil ervaren. Je kunt het hele jaar door genieten onder het overkappingsgedeelte, zeker als je werkt met terrasverwarmers die het comfort nog wat vergroten. Het is ook mogelijk om het tuinmeubilair onder de overkapping neer te zetten waardoor alles optimaal wordt beschermd tegen de weersomstandigheden. Je kunt de kapschuur ook gebruiken als carport of voor de opslag van fietsen, tuingereedschappen en veel meer. Bijkomend voordeel is dat er doorgaans een schuur wordt ingebouwd die zorgt voor een afsluitbaar gedeelte die als berging dienst kan doen.

Welke eigenschappen heeft een kapschuur?
Iedere kapschuur heeft net zoals een garage of carport eigen unieke kenmerken. Hierbij kun je onder meer denken aan de volgende onderdelen:

  • Het dak

Je kunt een kapschuur met een plat dak kiezen maar ook zadeldaken zijn erg gewild als het om kapschuren gaat. Kies hetgeen het beste past bij de tuin. Ook op het gebied van dakbedekking zijn er diverse keuzes. Dakshingles worden het meest toegepast en bieden je kapschuur bescherming in alle weersomstandigheden.

  • Het aantal zijwanden

Vrijwel iedere kapschuur heeft tenminste een zijwand. Als je kiest voor een model met meerdere zijwanden dan heb je ook meer mogelijkheden om bij goed weer uit de wind te zitten. Ideaal als je de kapschuur gebruikt als loungeplaats of terras. Door meerdere zijwanden toe te passen kun je ook terrasverwarmers plaatsen zonder dat de warmte direct weg wordt geblazen door de wind.

  • Soort constructie van de kapschuur

Kapschuren worden doorgaans gemaakt van zogenaamd Zweeds rabat of blokhutprofielen. Het is van belang om goed naar de constructie te kijken. Een kapschuur die wind en tochtvrij is geeft je meer plezier en mogelijkheden om lang van het buitenleven te genieten.