Laat een carport bouwen om je auto veilig te parkeren
Veel mensen hebben de voordelen van de carport ontdekt. Je auto zet je het liefst veilig weg, zeker met lelijk weer: regen, hagel of sneeuw kunnen voor vervelende beschadigingen zorgen en maken de auto snel vies. Onder de carport staat de auto altijd goed geparkeerd. Een carport kan een behoorlijke investering zijn, zeker als je kiest voor een luxer en groter model met ruimte voor meerdere voertuigen. Het is dan zaak om op te letten of er een garantieregeling getroffen kan worden, zodat je goed zit in het geval er onverhoopt iets mis mocht gaan.

In de garage of onder de carport?
Men heeft vaak de indruk dat de carport niet meer is dan een garage zonder muren. Dat is echter niet geheel waar. Sterker nog, zelfs voor mensen die al een garage hebben, kan een carport een prima aanbouwoptie zijn, bijvoorbeeld om ruimte in de garage te besparen. Een carport beschermt in de meeste gevallen de auto even goed tegen de elementen, maar is een stuk flexibeler en goedkoper op te zetten dan een garage. Ondanks de lagere prijs van de carport blijft het een flinke uitgave. Sluit dus altijd bij de aanschaf van de carport een garantieregeling af. Daarmee heb je garantie op de meeste beschadigingen die zich voor kunnen doen en kun je de carport vaak kosteloos laten repareren door het bouwbedrijf.

Geldt voor een carport de garantieregeling?
Of er voor de carport een garantieregeling te treffen valt, is een beetje afhankelijk van het bouwbedrijf waar je de carport bestelt of, in het geval dat je de carport zelf gebouwd hebt, van de winkel waar de carport gekocht is. Let altijd voor de aanschaf op een eventuele garantie en vraag bij de verkoper of aannemer naar de mogelijkheden. Zo ben je goed op de hoogte van waar de aansprakelijkheid ligt, mocht er op enige moment schade ontstaan aan de carport.